May 2022 First week Current Affairs (From 01-05-22 to 07-05-22)

Share to others

Welcome to Twinkle Talks. In this article we have the May 2022 First week current affairs (From 01-05-22 to 07-05-22).

Date: 01-05-2022, Sunday

1.Who has appointed as the Chairperson of the National Commission for Scheduled Castes (NCSC) for a 2nd time?

Ans. Vijay Sampla

2.Who has launched a digital ecosystem InstaOD plus for micro, small and medium enterprises, including customers of other bank?

Ans. ICICI Bank.

3.Who has launched Pencil Key, a contactless keychain in partnership with the National Payments Corporation of India (NPCI) and Transcorp?

Ans. Pencilton.

4.Who has launched “bob World Gold”, a new feature on its bob world mobile banking platform for seniors and elderly?

Ans. Bank of Baroda

5. Who has launched a revamped Zero Defect Zero Effect (ZED) certification scheme?

Ans. Ministry of MSME

6. Who will launch the pilot phase of Open Network for Digital Commerce?

Ans. Commerce and Industry Ministry

7. Who inaugurates Semicon India conference 2022 at Bengaluru?

Ans. PM Narendra Modi

8. Who has inaugurated the Global Patidar Business Summit (GPBS) via video conferencing?

Ans. PM Narendra Modi

9. Who conducts national-level seminar “Logisem Vayu 2022” ?

Ans. Indian Air Force (IAF)

10. Who received the “India Pharma Innovation of the Year” award from the Government of India?

Ans. Glenmark.

(May 2022 First Week Current Affairs)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!