February-2022 Current Affairs 2nd week (15-02-2022 to 17-02-2022).

Share to others

Hello everyone, welcome to Twinkle Talks. In this article, we have the February 2022, 2nd week current affairs. Please read and share with your friends. 

Date: 15-02-2022 (Tuesday) 

  1. Recently RBI has increased the limit of e-Rupi from Rs.10,000/- to how much?

Ans. 1 Lakh rupees.

2. Which has become the First Union Territory to launch a single-window portal?

Ans. Jammu and Kashmir.

3. Recently, who has become the New President of the Table Tennis Federation of India?

Ans. Geeta Mittal

4. Recently, who has released Reimagining Healthcare in India report?

Ans. NITI Aayog

5. What is the rank of India in terms of ease of starting business recently?

Ans. Fourth (4th).

6. Recently, who has become the First Player in the world to score 3000 runs abroad? 

Ans. Mitali Raj

7. Who has recently won the Men’s Double Title in the Tennis Tournament Bengaluru Open 2022?

Ans. Saket Myneni and Ramkumar Ramanathan. 

8. Who has recently won the ICAI Award for Excellence in Financial Reporting for 2020-21? 

Ans. Railtel. 

9. Who has become the Brand Ambassador of Agritech startup company Krishi Network? 

Ans. Pankaj Tripathi

10. According to a recent NCRB report, which state has the highest no. of murders under witch hunting? 

Ans. Jharkhand. 

  1. To which country did India distribute 40,000 metric Tonne’s of fuel to migrate the energy crisis?
    Ans. Srilanka

Date: 16-02-2022 (Wednesday)

  1. Who has become the most expensive player of IPL 2020?

Ans. Ishaan Kishan 

2. Recently, who Air India has appointed as its New MD/CEO?

Ans. Ilker Ayci

3. Who has recently won the ICC Men’s Player of the Month Award for January?

Ans. Keegan Peterson 

4. Recently, which state’s central jail has got its own FM Radio Channel? 

Ans. Madhya Pradesh

5. Recently, who has become a 100% plastic waste neutral company in India?

Ans. Dabur

6. Who has been reappointed as the President of Germany recently? 

Ans. Frank-Walter Steinmeier. 

7. In which state has the Desert Festival started recently?

Ans. Rajasthan

8. Who has become the New President of ICAI recently?

Ans. Debashish Mitra

9. Which space agency has recently launched PSLV C-52 Satellite?

Ans. ISRO

10. Who has been appointed as Brand Ambassador of Khadi and other handicrafts of Bihar?

Ans. L. Manoj Tiwari 

Date: 17-01-2022 (Thursday)

1. Who has become the New Chairman of CBSE?

Ans. Vineet Joshi 

2. Recently, who has written the book “How to prevent the next pandemic”

Ans. Bill Gates

3. Recently, who has become the New Chairman of RPSC?

Ans. Sanjeev Kumar Shrotiye

4. Who has recently become the Co-Chairman of FICCI Media and Entertainment? 

Ans. Jyoti Deshpande

5. Recently, the Prime Minister of Which Country has implemented the Emergency Act for the First Time?

Ans. Canada 

6. Which state has stopped in Saubhagya Yojana Solar Electrification scheme? 

Ans. Rajasthan

7. Who has been appointed as the New DGP of Andhra Pradesh?

Ans. KV Rajendranath Reddy 

8. Who has been appointed as the First Woman Police Commissioner of Gurugram? 

Ans. Kala Ramachandran

9. What is the rank of India in the recently released 9th US Green Building Council? 

Ans. 3rd 

10. Recently, Turkey has changed its name to what?

Ans. Turkiye

Thankyou for reading the February 2022 current affairs second week

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!