Current Affairs – 2022 February 27th

Share to others

Welcomes to Twinkle Talks . In this article we have the Current Affairs regarding 4th week of February 2022.

February 27th 2022:

  1. Which team becomes the First Pro Kabaddi League Title?
    Ans. Dabang Delhi
  2. Who is appointed as Brand Ambassador of Dish TV?
    Ans. Rishab Pant
  3. IIT Purifier setup launches World’s Largest Air Purifier named?
    Ans. NASO 95
  4. Which is the Venue of the Def Expo 2022 Defence Exhibition?
    Ans. Gandhinagar, Gujarat.
  5. The Worlds First Woman was cured of HIV by which process?
    Ans. Stem cell transplant.

6. Which year was the first chickenpox vaccine in the World rolled out?
Ans. 1986

  1. Which country is hosting Badminton Asia Team Championship 2022?
    Ans. Malaysia.
  2. Who launches Ombudsperson App for Mahatma Gandhi NREGA?
    Ans. Giriraj Singh.
  3. Who has been re-appointed as MD&CEO of IDBI Bank?
    Ans. Rakesh Sharma.
  4. NITI AAYOG has launched FINTECH Open Month in Collaboration with which company?
    Ans. Phonepe.

February 28th, 2022:

  1. Who has become the First Indian to be awarded the Boltzman Medal?
    Ans. Deepak Dhar
  2. Who has released a signature tune for Vande Bharatam recently?
    Ans. Menakshi Lekhi
  3. Which operation started to bring back Indian students from Ukraine?
    Ans. Operation Ganga
  4. Which Indian won the medal in Moscow Wushu star Championship recently?
    Ans. Sadiq Tariq.
  5. Where has the Museum of Future opened recently?
    Ans. Dubai.
  6. What is the Rank of India in the recently released international IP Index 2022?
    Ans. 43rd.
  7. Which country has recently become the First to validate the use of plant-based C-19 Vaccines?
    Ans. Canada.
  8. Who has recently been appointed as the Head of the National E-governance Division?
    Ans. Abhishek Singh.
  9. Where has the International Conference of Indian Temple Architecture Devayatanam been held recently?
    Ans. Karnataka.
  10. Where will the 3rd India Japan Joint exercise “Ex Dharma guardian 2022” be held?
    Ans. Belgaum.

For Daily Current Affairs please visit Twinkle Talks current affairs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!